Hallo,

Ik merk dat velen van jullie al in “zomerstemming” zijn.

De routine is er wat uit door de coronaperiode en nu de zomer er is zijn er andere “activiteiten” die wat meer aandacht vragen.

Daarom ga ik de lessen voorlopig on hold zetten tot 17 augustus.

 

Maar! Daar ik bij mezelf de noodzaak voel om zelf te oefenen kan ik bij interesse steeds een oefenles geven bij mij thuis of op locatie.

Ben je geïnteresseerd hierin geef gerust een seintje. Ik spreek een dag/uur af met aantal geïnteresseerden. Doen samen een aantal opwarmingsoefeningen /een aantal qigong oefeningen. Wie wil kan nadien de vorm nog wat herhalen/uitdiepen met mij tot waar jij zit.

Hoef je zeker niet direct te beslissen en kan je in de loop van de weken die komen ook laten weten hoor!

 

Is er iemand die een locatie buiten weet en toegang heeft tot ? Waar ik/wij terecht kunnen buiten met evt een overkapping bij slecht weer laat gerust weten. Bij mij thuis kan het maar dan enkel met droog weer.

 

Geniet verder van de “hopelijk” zonnige dagen en ik zie jullie nadien zeker weer. En ik hoor hier en daar dat ze wel heel veel deugd hebben aan de lessen. Wacht niet op augustus maar oefen tussendoor ook eens.

 

Warme groetjes,

Bart

 

PS: Ik hoor zeker bij de beginners dat het aanleren van de taichi vorm niet simpel is en dat is het ook niet. Maar toch even de opmerking dat naar fysieke beweging, de helende werking, beleven van energie van de opwarming/medische qigong oefeningen zelfs meer waarde hebben dan taichi. Qigong wordt ook de “moeder” genoemd van alle taichi vomen.

Ook in de qigong bewegingen die ik jullie aanleer zit dus een vorm (in elkaar lopende/vloeiende bewegingen). Kan eigenlijk ook de naam taichi dragen. Maar doordat deze er waren voordat taichi onstond worden deze meer beschreven als qigong.

 

Taichi Chuan, de 108vorm die jullie aanleren is een echte taichivorm die ook meer verborgen kennis in zich heeft van martiale toepassingen.

 

En zoals mijn leraar Zhengyu en zijn vader Dr Shen meermaals liet uitschijnen dat het leren van elke uiterlijke vorm (taichi-qigong) minder belangrijk is/wordt dan het innerlijk beleven en dat daardoor de geheimen ontdekt worden die er achter schuil gaan , magisch!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------